Panellakás felújítás

Panellakás felújítás
5 (100%) 8 Szavazat
panellakás felújítás
panellakás felújítás

Az első paneltömbök 1960-ban kezdtek épülni és a következő 30 évben több, mint 700ezer panel lakás épült. Úgy tudni, eredetileg 50 évre tervezték az először 4, majd 10 emeletes monstrumokat. Szerencsére semmi nem utal rá, hogy aggódniuk kellene az ott lakóknak. Stabilan állnak a panelek, de a technikai, társadalmi és energetikai fejlődés miatt a panellakások is felújításokra szorulnak. Mi sem bizonyítja jobban, mint a panelprogram.

A vasbeton épületekre már nagyon ráfért a szigetelés és fűtés korszerűsítés. Kicserélték a nyílászárókat is, így már nem az utcát fűtjük. Minden lakásban a szükségleteiknek megfelelően fűtenek és a fogyasztásuknak megfelelően fizetnek. De a lakókra még rengeteg feladat vár a panellakás felújítása során. Lakásunk ajtaján is süvít be a hideg és a betörők is megerőltetés nélkül bejutnak otthonunkban. Tehát cseréljük korszerűbbre.

Szerencsére itt nincsenek lehulló vakolatok, de akad bőven tennivaló!

A lakásokban futó alumínium vezetékek elöregedtek, szigetelésük elkezdett lebomlani. Ezek a vezetékek és kötések nem biztonságosak és nem felelnek meg a mai elvárásoknak. Sok helyen még mindig az eredeti 10 amperes biztosíték van, így ha több háztartási gépet próbálunk egyszerre használni, leveri a biztosítékot.

Minden bizonnyal a konyha, fürdőszoba és wc is megérett egy teljes felújításra az elmúlt 30-40 év után. Konyhabútor, tűzhely, fürdőkád, mosdókagyló, csempe, wc csésze, linóleum. A panellakás felújítás is sok sittel jár, amit nem lehet a szemétledobón leengedni. A szobákból felszedett padlószőnyeg vagy parketta, lekapart tapéta, konyhabútor és szobaajtók. Ezekhez konténert kell béreljünk.

Miután sikeresen kihordtunk mindent kezdődhet a panellakás felújítás!

Lehetőségeinknek csak a pénztárcánk szabhat határokat, hisz mindenből találunk olcsó és luxus kategóriát a beépített bútoroktól a laminált parkettáig.