Duguláselhárítás

Duguláselhárítás
5 (100%) 5 Szavazat

Duguláselhárítás

 

A fővezeték  dugulását már nagyobb “tárgyak” okozzák, de kisgyermekes családoknál nagyon gyakori a nedves törlőkendő WC-be dobása is, amely nagyban felgyorsítja a folyamatot, főleg ha régi lakótelepi lakás vascsöves főlefolyó rendszere van.  A duguláselhárítása ebben az esetben is csőgörényes technológiával történik, ha nem lehetséges womás csatornamosás, mert a vezetéket elzáró dugulás a legtöbb esetben túl nagy ahhoz, hogy pumpás technológia hatására elmozduljon.

Mosdó dugulások:

  • Kellemetlen, mikor kézmosás után a csapot elzárva a víz csak hosszú percek alatt folyik le, illetve egyáltalában nem, hiszen a probléma ellehetetleníti a mosdó kényelmes használatát. A dugulást okozhatja például szappan- vagy tisztítószer-maradék, hajszálak, vízkő, illetve valamilyen a csőbe jutott idegen tárgy, például egy beleejtett gyűrű vagy apró gyermekjáték.
  • A mosdó dugulás megakadályozásának legjobb módszere a megelőzés. Helyezzünk a mosdó lefolyójára egy fém vagy műanyag szűrőt, amely felfogja a szennyeződéseket, így azok nem jutnak be a csőbe. Ha a mosdó fölé hajolva mosunk hajat, vagy ott vágjuk a körmünket, a művelet után feltétlenül távolítsuk el a hajszálakat és a körömdarabokat. Szánjunk ere néhány percet, hiszen így elkerülhetjük, hogy később szakembert kelljen hívnunk a dugulás elhárítására.
Csemperagasztó a csatornában
Csemperagasztó a csatornában

Duguláselhárítás Budapest

Duguláselhárítással foglalkozni Budapesten nem olyan könnyű feladat. Az esetek döntő többségében mindig az ismeretlennel kell harcolnunk, nem látunk a lefolyóba (csak ha tiszta), nem tudjuk pontosan merre vezették a csöveket, mennyi kanyar van benne. Ezek tudatában kell mondani egy megközelítőleg pontos és olcsó árat.

Ára kalkulációt befolyásoló tényezők:

  • mennyi km.-t kell menni a címhez? (ha szerencsénk van talán a közelben vagyunk)
  • miben is van dugulás? ( wc, mosdó, mosogató…)
  • milyen típusú a lakás? ( panel, családi ház… )

Ebből az információhalmazból mondunk a megrendelőnek egy FIX árat.

Érkezésünk a helyszínre mindig pontos, ez fontos!